2. ULUSLARARASI SİİRT BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ

Siirt Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, 21-22 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen II. Uluslararası Siirt Bilimsel Araştırmalar Kongresi’nin açılış töreni Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.

 

Kongre Başkanlığını yürüten İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine UZUNALİ, konukları selamlamasının ardından, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin kuruluşunun 10. yılında ilki bu ekinoks döneminde düzenlenen uluslararası kongrenin, her yıl fakülte dergisine adını veren ekinoks dönemlerinde yılda iki defa yapılmasının planlandığını ifade etti.

 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin yeni olmasına rağmen, evrensel değerler ışığında, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelere katkı sağlayıcı faaliyetlerini arttırarak devam ettiğine vurgu yapan Prof. Dr. Emine UZUNALİ, bu amaç çerçevesinde düzenlenen uluslararası kongrede 4 kıtadaki, 31 farklı ülke ve 101 farklı üniversiteden bilim insanının bir araya geldiğini belirtti.

 

Konuşmalarını Rektörümüz Prof. Dr. Nihat ŞINDAK’a  teşvik ve destekleri için teşekkür ederek sürdüren Prof. Dr. Emine UZUNALİ, ayrıca kongrede emeği geçen Dr. Öğr. Üyesi Adem AÇAR, kongre organizasyonunun her aşamasında büyük gayret gösteren Doç. Dr. Seyithan SEYDOŞOĞLU ve kongrenin her aşamasında sorumluluk alan Doç. Dr. İrfan ERTEKİN  başta olmak üzere, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin akademik ve idari tüm personeline ayrı ayrı teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

 

Kongre Düzenleme Kurulu adına konuşma yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. İrfan ERTEKİN ise, fakülte olarak bu kongre dizisinin ikincisini gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade ederek, dünyamızın karmaşık bir sosyal ve politik süreci test ettiğine vurgu yaptı. Dünyamızın, bir yandan covid-19 ile mücadele ederken diğer yandan uluslararası arenada süregelen savaşlar ve insani krizlerin bilimsel araştırmaların ilerlemesi konusunda çeşitli açılardan engel teşkil ettiğini ancak yine de bilimin doğası gereği sürekli gelişmeye mecbur olduğunu dile getirdi. İkincisi gerçekleştirilen Uluslararası Siirt Bilimsel Araştırmalar Kongresi’nin amacının yüksek bir bilimsel standardı oluşturmaya katkı sunmak olduğunu belirten Doç. Dr. İrfan ERTEKİN, konuşmalarını kongrenin tüm katılımcılar için verimli ve başarılı olmasını dileyerek sonlandırdı.  

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat ŞINDAK,  açılış konuşmasında,  Siirt Üniversitesi’nin 2007 yılında kurulan genç bir üniversite olduğunu, kuruluşundan bu yana her geçen gün gelişimini sürdürdüğünü belirtti. Üniversitemize, gelişmiş bir üniversite hüviyeti kazandırmak için; üniversitemizin akademik birimlerine yenilerini eklemek, araştırma faaliyetlerini sürdürmek, bilimsel başarılara imza atmak,  sosyal, kültürel ve sanatsal aktiviteleri arttırmak, sportif başarılar elde etmek gibi faaliyetlerin aralıksız süreceğini dile getiren Rektörümüz, Siirt Üniversitesi’nin bugüne kadar 19 ulusal ve uluslararası kongreye ev sahipliği yaptığını, II. Uluslararası Siirt Bilimsel Araştırmalar Kongresi'ni de düzenleyerek bu konudaki kararlılıklarını ortaya koyduklarını belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Nihat ŞINDAK, insanlığa ve bilime büyük katkılar sunacak olan bu kongrenin düzenlemesinde emeği geçen akademisyenlere ve tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmalarını sonlandırdı.

Kongrenin açılış töreni, müzik dinletisi, folklor gösterisi, plaket sunumu ve ardından kokteyl ile sona erdi.

Dr. Öğr. Üyesi YUNUS BAYDAŞ (0484) 212-1111 / 4448
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
22.3.2022